Ipari Marketing
Econor Design

Blog

X

Újrahasznosított anyagok forradalma a közösségi terekben: 5 mellette szóló érv!

Az alábbiakban öt különböző megközelítést találsz az újrahasznosított anyagok alkalmazása mellett a közösségi terekben, irodákban, más belsőépítészeti terekben:

Újrahasznosított anyagok forradalma a közösségi terekben

1. Környezetvédelem:

Az újrahasznosított textilek és egyéb reciklált anyagok alkalmazása csökkenti a hulladéktermelést és az erőforrások felhasználását. A kávézókban, hotelekben, irodai környezetben nagy mennyiségű textília és bútor kerül felhasználásra, a körforgásos gazdaságban cirkuláló anyagokból készült termékek segítenek csökkenteni a környezetre gyakorolt hatást, illetve az adott közösségi tér ökológiai lábnyomát. Azzal, hogy a már nem használt anyagoknak a tudatos bútorgyártók új életciklust biztosítanak, nagy mennyiségben csökkentik a hulladéktermelést.

Energia- és erőforrás-megtakarítás

2. Energia- és erőforrás-megtakarítás:

Az újrahasznosított anyagokból készült bútorok gyártása általában a leginnovatívabb gépekkel és technológiákkal készülnek, folyamatos és tudatos termékfejlesztés mellett, melynek alacsonyabb az energiafelhasználása a régebbi, elavult gyártási technológiákkal szemben.

3. Fenntarthatóság:

A fenntarthatóság 3 ága (társadalmi fejlődés, környezetvédelem, gazdasági fejlődés) közül mindháromnak közös érdeke az innovatív anyagok alkalmazása a belsőépítészetben. A társadalmi fejlődés számára az edukáció, a környezeti károk -és kibocsátás csökkentése a legfontosabb. A gazdasági érdekeket szolgálja a nyersanyagok szekunder életciklusa, amely új alapanyagok gyártása helyett jóval kedvezőbb pénz és idő ráfordítást igényel. A környezetvédelem szempontjából a hulladékmennyiség -és a károsanyag kibocsátás csökkentése az egyik legfőbb indok a reciklált anyagok alkalmazására.

4. Megjelenés és stílus:

Az innovatív újrahasznosított anyagokból készült bútorok és textilek egyedi megjelenést és stílust kölcsönözhetnek az irodának, a legújabb gyártási technológiáknak és az újhullámos tervezők sokszínűségének köszönhetően. Az ilyen típusú bútorok vásárlása és alkalmazása azt jelzi, hogy az adott közösségi tér elkötelezett a környezetvédelem és a fenntarthatóság iránt, nyitott az újdonságokra, és pozitív példát mutat a munkatársaknak és az ügyfeleknek.

Az innovatív újrahasznosított anyagokból készült bútorok és textilek egyedi megjelenést és stílust kölcsönözhetnek az irodának.
Az újrahasznosított bútorok elősegíthetik a munkavállalók egészségét és jólétét.

5. Munkavállalói egészség és jólét:

A folyamatos termékfejlesztés és monitorozási technológiáknak köszönhetően sokkal pontosabban mérhető az adott bútorból a belső légterekbe jutó illékony szerves anyagok mennyisége, mint valaha. A tudatos gyártók korábbi oldószer bázisú festékek és ragasztók helyett átállnak a víz, vagy poralapú alapanyagokra, ezzel nagymértékben csökkentik a térbe jutó károsanyagok kibocsátását, ami elősegítheti a munkavállalók egészségét és jólétét.

A tudatos terek kialakítása a tervezőasztalnál kezdődik, használj bátran innovatív anyagokat, edukáld a környezeted és a megrendelőket!

Érdeklődj továbbiakban nálunk a környezetbarát alternatívákról!

Vissza